Ukens bloggoppgave er levert av Karl Philip Lund og går ut på å blogge om min drømmejobb. Oppgaven kommer på grunn av tall fra Deloitte viser at 80% ikke liker jobben sin (som forsåvidt er stikk i strid med tallene fra Ranstad som sier 80% i Norge er fornøud). Målet er at vi ved å skrive dette innlegget skal unngå i bli blant de missfornøyde.

Problemet er bare at jeg fortsatt ikke vet hva drømmejobben er til tross for en alder på snart 25 år og et vitnemål som bekrefter 4 1/2 år på universitet/høyskole. Heldigvis er det et uttrykk som heter at veien blir til mens man går. Selv om jeg ikke vet akuratt hvilken stilling eller eller arbeidsgiver jeg drømmer om vet jeg fortsatt veldig godt hva jeg vil.

 

Når jeg blir voksen

Siden barndommen har mitt ønske om jobb vært i en konstant endring. Noe av det første jeg

røykdykker
Meg som røykdykker i forsvaret

husker jeg ville bli var politi, men også brannmann og astronaut var lenge titler jeg kunne tenkt å smykke meg med. Etter det har stort sett alle titler med en god representant solgt seg godt inn hos meg. Gjennom oppveksten har det derfor ikke vært et yrke som har kunnet stake en vei.

 

Mitt arbeid som nestenvoksen 

Det er ingen av de jobbene jeg til nå har hatt som jeg vil jobbe med livet ut. Det betyr ikke at de ikke har vært morsomme. En jobb jeg har gjort mye av er å kløyve ved. Dette er noe av det første jeg gjør

vedkløyving
Etter et godt stykke arbeid med trefelling og kløyving utført i godt lag

etter en eksamensperiode og kan holde på bokstavelig fra solen står opp til den går ned. Solbrenthet, blødende hender og arbeidsmiljøloven er ikke nok til å stoppe meg fordi jeg elsker jobben.

Selv om jeg elsker jobben, ønsker jeg ikke å gjøre det resten av livet. Jeg elsker det i små doser, men arbeidet er svært ensformig så jeg kunne ikke tenkt meg det som eneste jobb i fremtiden. Dette gjelder ikke kun jobben som kjøyver, men så godt samtlige jobber, de har alle blitt for ensformige i lengden. Derfor vil min drømmejobb være varierende.

 

Min drømmejobb

Til tross for at drømmejobben har variert, og vil fortsatt gjøre det fremover har samtlige jobber måtte oppfylle et krav: jeg skal ikke glede meg til helgen for å få fri fra jobben. Det kan godt tenkes at dette er ren og kjær utopisk tanke, men drømmen om en slik drømmejobb eksiterer og motiverer med til å etterstrebe en slik jobb.

Med konstant lærervillighet og ønske om variasjon, er noe innen markedsføring er derfor tiltalende. Denne bransjen er i kostant tilpassning hva angår kunders preferanser, markeds konkurranse og bedriftens valg av ulike strategier. At jeg tok digital markedsføring som valgfag i år er netopp et slikt valg – ikke på grunn av en stor interesse på forhånd, men det er et relativt nytt fagfelt som blir stadig mer aktuelt innen markedsføring. Planen min er at alle studier og erfaring skal åpne muligheter, og føre meg nærmere en drømmejobb bestående av variasjon og utvikling.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *